AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

Ako sa starať o automatický kávovar: Základné kroky v údržbe kávovaru

Údržba kávovaru je rutinou v životoch milovníkov kávy. Podcenená čistota akéhokoľvek kávovaru sa okamžite negatívne prejaví v chuti a aróme nápoja. Navyše, usadený vodný kameň spôsobuje, že prístroj spotrebuje viac energie na výrobu každej šálky. Stojí vám na kuchynskej linke nové zariadenie a neviete si s ním rady? V jednoduchých tipoch uvádzame, ako sa starať o automatický kávovar.




Na začiatok, ako býva zvykom pri kúpe nových strojov, sa oboznámte s užívateľským manuálom. V prvom rade sa riaďte pokynmi od výrobcu. Pritom však nezabudnite myslieť aj na tieto základné kroky:




Sledujte čistiaci program

Čistenie automatického kávovaru je o čosi menej prácnejšie ako v prípade pákového. Moderné automatické kávovary disponujú čistiacim programom, ktorý vám napovie, aký úkon je potrebné vykonať pre ich optimálne fungovanie. Podľa pokynov v manuáli použite chemické prostriedky ako čistiace tablety alebo roztok, či odporúčané materiály na manuálne čistenie. 

Kávovar SENCOR: SES 9200CH

 



Hľadáte automatický kávovar, ktorý vám pripraví kávu ako z kaviarne? Kvalitné espresso vám vykúzli kávovar SENCOR: SES 9200CH. Spríjemnite si deň pôžitkom z čerstvej kávy.




Kávovar pravidelne odvápňujte

Vodný kameň je bežný problém, s ktorým pri kúpe akéhokoľvek kávovaru musíte počítať. Majitelia kávovarov s ním najviac bojujú v blízkosti vykurovacích telies vo vnútri prístroja, kde spôsobuje pomalší ohrev vody. Každodenným vyprázdňovaním nádoby na vodu a používaním čerstvej vody spomalíte vznik vodného kameňa. V súvislosti s tým odporúčame myslieť aj na výmenu filtra na vodu. Pripravte sa na to, že vodný kameň a filter budú pri častej príprave kávy pravidelnou témou.




Používajte vhodné čistiace prostriedky

Pravidelným čistením odpadovej nádoby, nádoby na mlieko, odkvapkávača, napeňovača mlieka a trysiek sa vyhnete vzniku škodlivých baktérií a plesní spôsobujúcich nepríjemnú pachuť a zápach. Parné trysky na mlieko vyčistite po každom použití. Pri dôkladnejšom čistení trysiek a sparovacej jednotky použite adekvátny chemický prípravok. Nepokazte si cappuccino chuťou kyslého mlieka zo špinavých trysiek.



Pravidelnou údržbou kávovaru predĺžite nielen životnosť zariadenia, ale zároveň si zaistíte zdravšie a chutnejšie pitie vašich obľúbených kávových nápojov.




Aj ten najvýkonnejší kávovar potrebuje kvalitné zrná aby v šálke vyčaroval pravé espresso. Vychutnajte si kávu z výberových talianskych zŕn z eshopu Caffeitaliano. Preneste sa do svetových kaviarní priamo z vašej kuchyne.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz