AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

Oslavujte vo veľkom štýle: 3 kávové drinky, ktoré by nemali chýbať na žiadnom večierku

Nech oslavujete výročie, sviatky či usporadúvate večierok, tieto 3 kávové drinky rozprúdila atmosféru vášho večera tým najlepším spôsobom.



Kávové drinky sú populárne vďaka často jednoduchým a chutným kombináciám predovšetkým s tmavým alkoholom. Chuť a aróma čerstvého espressa sa skvele hodí k rumu, whiskey, brandy, koňaku, tequile či likérom rôznych príchutí ako mandľové Amaretto, krémové likéry a podobne. Z opačného garde kávový drink môžete pripraviť s použitím kávového likéru.



Zahájte váš večer s Espresso martini

Na rozdiel od klasického Martini, tento drink neobsahuje ani gin, ani vermút. Čo však má Espresso martini spoločné s pravým Martini je elegantný pohár na stopke, vďaka ktorému zahájite váš večierok vo veľkom štýle. Pripravte si 30 - 40 ml poctivého espressa, 10 ml kávového likéru Kahlúa, 50 ml vodky a základný cukrový sirup na zjemnenie podľa vlastnej chuti. Studenú kávu, ľad, vodku, likér a sirup poriadne zmiešajte v shakeri. Nápoj servírujte do pohárov na Martini a penu na povrchu ozdobte kávovými zrnami. 



 

 

Nám najviac zachutilo Espresso martini zo zŕn Golden Black, z 80% Arabiky a 20% Robusty. Atribúty ako prenikavá aróma, nízka kyslosť a intenzívna chuť krásne ladia s ďalšími zložkami tohto ikonického nápoja.

GOLDEN-BLACK-NUOVA-mockup-2020-Recuperato

Írskou kávou nesklamete

Spomedzi teplých kávových nápojov s alkoholom je číslom jeden írska káva. Espresso s írskou whiskey a šľahačkou je kombinácia, ktorá príjemne oživí dlhé zimné večery. Na prípravu jedného pohára potrebujete čajovú lyžičku trstinového cukru (prípadne kokosového), 40 ml írskej whiskey a 80 ml filtrovaného (bez cremy) horúceho espressa. Na vrch kávy pristane ľahká šľahačka, ktorú odporúčame pre zdokonalenie pôžitku posypať čokoládovými hoblinkami. Tým, ktorí si radi doprajú poriadnu dávku cukru, uvádzame do pozornosti karamelovú verziu tohto nápoja, ktorú si môžete vytvoriť karamelovým likérom alebo karamelovým sirupom. 



Útulná atmosféra s French connection 

Jednoduchý drink známy aj ako Café amore. Jedná sa o kombináciu dvoch zložiek - koňaku a Amaretta. Ovocné tóny koňaku a sladká mandľová príchuť likéru spoločne perfektne harmonizujú. Tento nápoj je výnimočný vďaka svojej jednoduchosti a výbornej chuti, ktorú si ľahko prispôsobíte vlastným pomerom alkoholických nápojov. Verzia s kávou obsahuje espresso, koňak a Amaretto v pomere 4:1:1. I tento nápoj môžete doplniť ľahkou pokrývkou zo šľahačky ozdobenou mandľovými lupienkami.

 



Vytvorte na oslavách jedinečnú atmosféru a nezabudnuteľný zážitok v očiach vašich hostí. Správne zvolené kávové drinky ulahodia každému, kto si rád dožičí kvalitné espresso. Obráťte sa na ponuku eshopu Caffeitaliano s výberovými talianskymi zrnami a o úspech máte postarané.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz