AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

4 jednoduché zmeny k udržateľnej šálke kávy: Ako piť kávu ekologicky?

Existuje niekoľko odporúčaní ako v dobe klimatických zmien obmeniť svoje návyky smerom k udržateľnejším zajtrajškom. V oblasti produkcie kávy sa najčastejšie skloňujú problémy od poľnohospodárstva a transportu až po samotného konzumenta. Zamyslime sa teda spoločne nad tým, ako piť kávu ekologicky.

 

Podporte Faretraide podnikaniefairtrade kava

Označenie Faretraide svedčí o výrobe v rámci noriem spravodlivého a transparentného obchodu, najčastejšie za plnenia environmentálnych požiadaviek. Kávové zrná z certifikovaného poľnohospodárstva sú pestované za férových pracovných podmienok.

Takouto kávou je napr. naša obľúbená 100% Arabika Paraná Organic 1kg Fairtrade, zrnková káva z Hondurasu a Nikaraguy.  V espresse z týchto zŕn pocítite jemnú vanilkovú sladkosť s pôsobivými kyslými tónmi a kvetinovou arómou.

 

Konzumujte bio kávu

Bio káva je 100% organická, nie je degradovaná chemikáliami či nevhodnými pesticídmi a jej pôvod je certifikovaný. Kúpa kávových zŕn v bio kvalite je rozhodnutie, ktoré nie je iba otázkou ekológie, ale i zdravia. Na tomto mieste uvádzame do pozornosti Vergnano Bio Organic, zmes 100% Arabiky s jemnou arómou a sladkosťou z ekologického poľnohospodárstva. 

 

Nájdite si čas na posedenie v kaviarni

Aj keď je čas vzácnou komoditou, skúste si vyhradiť chvíľu na vychutnanie šálky kávy v kaviarni než v zhone na ulici. Coffee to go je síce bystrý spôsob ako rýchlo získať svoju dávku kofeínu, no tento návyk sa nepekne odráža na životnom prostredí. Ak sa rozhodnete pre kúpu kávy so sebou, uprednostnite vlastnú termosku pred jednorazovým pohárom. V prípade téglikov zvoľte papierový a recyklovateľný, ideálne bez plastového vrchnáku pokiaľ ho nepotrebujete. 

 

Zvoľte recyklovateľné a kompostovateľné kávové kapsule

Trend kávovarov s kapsulovým systémom si osvojilo niekoľko domácností či firiem. Výhody, ktoré prináša pitie kapsulovej kávy, často prevyšujú nesúhlasné úvahy o ich neekologickom dopade na planétu. Dobrou správou je, že výrobcovia na kritiku zareagovali produkciou recyklovateľných kapsúl ako napr. značka Nespresso. Praktickou alternatívou sú v tomto smere kompostovateľné kapsule značky Foodness. Vyskúšajte nápoj Macaccino z kakaa a peruánskej žeruchy alebo Ženšenovú kávu AMARO Lavazza s horkou chuťou a bez pridaných sladidiel.

 

Presadením uvedených zmien vo vašej kávovej rutine sa budete svojou troškou aktívne podieľať na udržateľnejšom fungovaní spoločnosti. A keď sa v niektorých dňoch potešíte kávou z french pressu a ešte spracujete zvyšnú kávovú usadeninu, vaše kávičkovanie môže prebiehať bez akýchkoľvek výčitiek.


Obráťte sa s dôverou na eshop s talianskou kávou Caffeitaliano a nájdite si Vašu obľúbenú zdravú a ekologickú kávu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz