AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

Sezónne kávové recepty: 3 tipy ako si ozvláštniť šálku kávy v zimnom období

Túžite si spríjemniť ľadové zimné mesiace? Vytvorte si útulnú atmosféru vďaka káve so sezónnym ozvláštnením v podobe korenia a aróm typických pre toto ročné obdobie. Vybrali sme pre vás 3 tipy na sezónne kávové recepty. Ochuťte si kávu ako v trendovej kaviarni. 



Perníkové zahriatie

Zázvor, škorica, klinčeky - základ typických jesenných a zimných dobrôt. Kratšie dni, zasnežené scenérie a vôňa čerstvého perníka predstavuje návrat do detských čias. Tie si môžete pripomenúť napríklad perníkovým latte - nenahraditeľnou sezónnou ponukou kaviarní po celom svete. Perníkové korenie sa skvele hodí k chuti kávy a v prípade caffè latte môžete svoju šálku premeniť na hrejivý dezert. Ochuťte mliečnu penu perníkovým korením či zaexperimentujte a pomeľte kávové zrná s korením z perníkovej zmesi. Nájdite si vlastný recept na dokonalé zimné latte, cappuccino či macchiato. Zaručujeme, že ním očaríte aj tých, ktorí kávu veľmi neobľubujú. 



Kardamónové dobrodružstvo

Prichutiť si šálku kávy kardamónom je obľúbené v kruhoch milovníkov exotických jedál a korenia. Jeho aromatická korenistá chuť dokonale ladí s horkými a dymovými tónmi tmavo pražených zŕn. Exotický nádych takto ochutenej kávy nadchne každého milovníka výrazných chutí. Zároveň mierna sladkosť kardamónu dodá nápoju jemnosť, čím vytvorí podmanivú kombináciu príchutí a aróm ideálnu na zahriatie v studených dňoch.



Zaujala vás predstava kávy s kardamónom? Radi vám poradíme talianske zrná La Tazza d’oro GRAN MISCELA, zmes 70% Arabiky a 30% Robusty. Sladkú a korenistú chuť kávy v jej krémovom a plnom tele perfektne doplnia mleté zrná exotického kardamónu.



Pomarančové osvieženie

Citrusové ovocie sa neodmysliteľne spája s mrazivou sezónou. Prečo ho teda nezahrnúť aj do svojej kávovej rutiny v tomto období? Horkastá chuť kávy a sviežosť citrusov idú jednoznačne k sebe. V domácich podmienkach sa osvedčila pomarančová kôra najemno nastrúhaná na našľahanom mlieku či šľahačke, prípadne zamiešaná do kávových zŕn a spoločne s nimi extrahovaná do espressa. Teplému nápoju tak dodá svieži šmrnc.



Inšpirujte sa uvedenými tipmi a pripravte vašim blízkym lahodné prekvapenie v podobe hrejivej šálky kávy. Vyberte si talianske zrná z ponuky eshopu Caffeitaliano a vytvorte si vlastné sezónne kávové recepty, ktorými ulahodíte sebe aj vašim najbližším.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz