AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

Dezert a káva: Ako použiť kávu pri pečení

Nepoznáme nikoho, komu by šálka kávy so sladkým zákuskom nezlepšila náladu. Súhra týchto dvoch potešení prináša výborné výsledky aj v podobe dezertu či pečiva s kávovou príchuťou. Káva navyše zvýrazňuje chuť čokolády a vytvára hlbokú, zemitú a praženú príchuť. Preto je nevyhnutnou ingredienciou v receptoch na cookies, brownies, tiramisu či perníka. Dezert a káva je kombinácia, ktorá nikdy nesklame.

 

V receptoch na zákusky, koláče a iné sladké pečivo môžete kávu zahrnúť do korpusu, krému či ňou prizdobiť povrch torty. Podľa účelu zvoľte formu kávových zŕn, ktoré použijete.



InCaffeitaliano - dezert a kavastantná káva v centre pozornosti

Použitie instantnej kávy je pri pečení najrozšírenejšie pre jej rozpustné vlastnosti. Môžete ju nahradiť aj kávovým extraktom. Kávový extrakt či výluh z instantnej kávy našli svoje využitie pri tvorbe krémov a poliev. Zbehlejší pekári zmiešajú prášok instantného espressa napríklad s práškom do pečiva pri príprave cesta s intenzívnou čokoládovou chuťou.



Kvalitné zrná pre náročných

Mleté zrná odporúčame zahrnúť do receptov, ktoré si zakladajú na pravej a dominantnej chuti kávy. Začiatok vypekania preto nezačne inak ako prípravou výrazného espressa alebo ristretta. Vychladnutý nápoj možno použiť napr. na namáčanie korpusu alebo dochutenie tekutej zložky v recepte ako mlieko, čím cesto získa kávovú príchuť. V prípade, že by ste pripravenému nápoju neodolali, v niektorých receptoch je možné použiť aj kávovú usadeninu. Dobrým nápadom je nechať kávu (alebo usadeninu) cez noc vylúhovať v smotane na šľahanie a po jej scedení pripraviť lahodný kávový krém. 

 

V receptoch, v ktorých sa nevyžaduje rozpustenie kávového prášku, pokojne nahraďte instantnú kávu mletými zrnami. Vtedy je ale nevyhnutné znížiť jej dávkovanie a použiť zrná spracované veľmi jemným mletím ako uvádzame v blogu Ako pomlieť kávu na espresso. Nezabúdajte, že mletá káva vykazuje iné vlastnosti a v ceste pri nesprávnom množstve dokáže napáchať viac škody ako úžitku, napríklad v podobe zrážania. 

Cagliari Caffe Crem Espresso, Gran Rosso, Gran Caffe

Dostali ste pri čítaní chuť na dobrú kávu? Rozmaznajte sa výhodnou ponukou 3 balení talianskych zŕn Cagliari Caffe Crem Espresso, Gran Rosso a Gran Caffe. V každom balení sa ukrýva zmes Arabiky a Robusty v rôznych pomeroch pre dokonale intenzívne espresso.



K akým príchutiam sa hodí káva

S chuťou kávy sa môžete vyhrať v rôznych kombináciách. V tých najznámejší sa jej zemitý profil kombinuje so sviežimi kontrastmi v podobe citrusového ovocia. Rovnako skvelý súlad predvedie s koreninami s chuťou podobného charakteru ako škorica či perníkové korenie. Výborne ladí s vanilkou, orechmi ako mandle, liesky či kokos. A skutoční milovníci sladkého len ťažko odolajú hriešnej kombinácii s karamelom.

 



Zaujala vás predstava kávového zákusku? Stavte na chuť espressa z kvalitných talianskych zŕn z Caffeitaliano a pripravte si dezert hodný pravého kávového gurmána.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz