AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

3 exotické kávové nápoje, ktoré si nenechá ujsť žiadny cestovateľ

Na svete jestvujú tisícky kávových receptov, pre ktoré sa nadchnú srdcia či už kávových nadšencov, alebo vášnivých experimentátorov. Objavte vybrané exotické kávové nápoje, ktoré si s ľahkosťou môžete pripraviť aj u vás doma.

 

Vietnamská ľadová káva

Ide o kávový nápoj rozšírený vo Vietname a Thajsku, kde si ho vychutnáte s miernymi regionálnymi obmenami. Tento osobitný nápoj je najčastejšie pripravovaný zo zŕn Robusty. Extrakcia kávy prebieha prekvapkávaním do pohára s kondenzovaným mliekom, čo je pre vietnamskú ľadovú kávu špecifické. Chuť nápoja je výrazná – dominuje v nej horkosť tmavo pražených zŕn a sladkosť. Káva sa varí pomocou vietnamského filtra tzv. phin – kovovej nádobky, do ktorej sa vložia mleté zrná a zalejú horúcou vodou. Výsledný nápoj sa na záver zamieša a servíruje s kockami ľadu.

 

 

Kombinácia horkej chuti kávy a nasladlého mlieka nie je v našich končinách nič neobvyklé. Vychutnajte si cappuccino z talianskych zŕn komplexnej chuti. My odporúčame zrná Kimbo Extra Cream – zmes z 50% Arabica a 50% Robusta. Káva sa vyznačuje nasladlou intenzívnou chuťou a bohatou crémou. Zmes vybraných zŕn je predurčená na základ dokonalého cappuccina.

 

 

Thajská káva Black tie

Presúvame sa o niekoľko stoviek kilometrov ďalej do Thajska. Traduje sa, že Black tie bol vynájdený v časoch, kedy bolo pre Thajčanov nákladné dovážať čaj zo Srí Lanky. Preto začali používať lístky divokého čaju, ktoré dochucovali korením, mliekom a cukrom. Nápoj neskôr vylepšili pridaním dvojitého espressa, vody z pomarančových kvetov a preliatím smotanou či kondenzovaným mliekom.

Dnes je Black Tie jedným z typických thajských nápojov. Prekvapí pomarančovou vôňou, horkou chuťou kávy a mliečnou sladkosťou. Nápoj dotvorí príchuť korenia ako badián či rozdrvené semená tamarindu.

 

 

Citrónový Mazagran z Alžírska

Mazagran je známy ako "citrónová káva" či ľadová káva s citrónom. Originálnu chuť nápoja ste si doteraz mohli vychutnať v Portugalsku alebo v Alžírsku, kde má svoj pôvod. Ide o ľadovú kávu, ako ju poznáme, najčastejšie servírovanú v úzkom vysokom pohári. Pripravuje sa zo studenej kávy z tmavo pražených zŕn, do ktorej sa pridajú kocky ľadu, citrónová šťava a cukor podľa vlastnej chuti. Nápoj je jednoduchý a osviežujúci.

 

 

 

Preneste sa na chvíľu do vzdialených krajín a zaexperimentujte si s neobvyklými chuťami vo vašej kuchyni. Či si najbližšiu kávu vychutnáte v ďalekej exotike alebo doma na záhrade, pamätajte, že zážitok z výborného nápoja dosiahnete jedine jeho dôslednou prípravou a z kvalitných zŕn.

 

 

Doprajte si čerstvú chuť kávy vďaka zrnám z eshopu Caffeitaliano. Vyberte si zo starostlivo vybranej ponuky overených značiek talianskych káv.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz