AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

Cestujeme po Taliansku: Lavazza - spoločensky zodpovedný líder

Keď pomyslíme na Turín, predstavíme si dve dominantné tváre mesta v horskej panoráme – priemyselnú stránku s lákavými ekonomickými príležitosťami a kultúrnu stránku s bohatou históriou. Tie sa v roku 1895 podarilo spojiť Luigimu Lavazzovi, ktorý na tomto mieste otvoril svoj prvý obchod a započal tak vznik kávového impéria Lavazza.

 

Štúdiom druhov zŕn, ich pôvodu a ďalších charakteristík sa mu podarilo vytvoriť originálne zmesi, bez ktorých si svoje ráno dnes nedokážu predstaviť milióny ľudí na svete. Vďaka nemu sa Turín stal mestom talianskej kávy na svetovej úrovni.

 

Viac o histórii značky Lavazza sa dozviete na tomto mieste. Svojím prístupom k tvorbe kávy patrí medzi top zodpovedných podnikov v kávovom odvetví. Čím sa odlišuje od iných bežne dostupných značiek?

 

 

Spoločenská zodpovednosť na prvom mieste

Predstavitelia Lavazzy si dobre uvedomujú svoje dominantné postavenie na trhu a s ním súvisiacu vážnosť. Dôkazom sú programy zamerané na spoločenskú zodpovednosť, v rámci ktorých značka pomáha sociálne ohrozeným komunitám. Na túto problematiku začala Lavazza reagovať v roku 1935, odkedy realizovala niekoľko projektov.

 

 

Takým programom je napríklad Tierra!, vďaka ktorému boli podporení farmári z Peru, Hondurasu a Kolumbie. Hlavnou ideou programu je ekonomická a sociálna pomoc, spravodlivé pracovné podmienky a udržateľnosť. O tom, že tieto aktivity pramenia z úprimného záujmu predstaviteľov značky svedčia jej výročné správy o udržateľnosti.

 

 

Dokonalosť vyváženej chuti espressa objavíte v zmesi Lavazza Pronto Creama - 40% Arabica a 60% Robusta. Doprajte si šálku kávy s intenzívnou arómou, bohatou crémou a telom s tónmi kakaa a vzácnych drevín.

 

 

V súčasnosti sa ročne predá 27 miliárd espresso šálok zo zŕn od Lavazzy a my sme radi, že vám kvalitu pravej talianskej kávy môžeme sprostredkovať. Kúpa zŕn tejto značky ja stávka na istotu – nielen v otázke ich chuti, ale i príbehu, ktorý sa za nimi skrýva.

 

 

Lavazza patrí medzi svetových lídrov v oblasti praženia a predaja kávy. Azda nejestvuje kávičkár, ktorý by zrná od Lavazzy neocenil. Začnite i vy svoje rána s touto legendárnou značkou a vyberte si vami preferovanú zmes z ponuky nášho eshopu Caffeitaliano.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz