AKCIA -20% NA ZRNKOVÚ KÁVU

Objavte príbehy známych kávových receptov s mliekom: Flat white, frappé, viedenská káva

Kávové nápoje s mliekom sú v obľube ľudí naprieč regiónmi rôznych krajín. Svedčí o tom i jednoduchý fakt: niekoľko z najpopulárnejších receptov z baristického sveta pochádza z rozdielnych kultúr. Pozrime sa spoločne na to, ako si môžeme vychutnať kávu s mliekom vo veľkom štýle.

 

Flat white

Flat white dlhodobo vyniká spomedzi trendových kávových nápojov na celom svete. Recept sa datuje od 80. rokov minulého storočia a dostal sa k nám spoza Tichého oceánu - z Austrálie a Nového Zélandu. Na prvý pohľad pripomína cappuccino, no iskrí výraznejšou chuťou espressa vo svojom základe. Na jeho prípravu je potrebné dvojité espresso, prípadne ristretto. To sa doplní približne 100 ml našľahanej mliečnej mikropeny. Flat white sa podáva v šálke na cappuccino alebo v pohári s objemom 160 - 180 ml. 

Chuť flat white je silno podmienená chuťovým profilom kávy v základe. V tomto nápoji púta pozornosť prevažne kvalita espressa, preto určite nepodceňte výber kávových zŕn. Odporúčame vám vyskúšať prvotriednu zmes Cagliari Espresso Bar - výber najkvalitnejších odrôd kávových zŕn v podiele 80% Arabiky a 20% Robusty. Chuť tejto kávy upúta v akejkoľvek šálke. 

 

Frappéfrappe_caffeitaliano

Vychutnávanie chvíľ pri pohári našľahaného frappé je jedným z gurmánskych zážitkov milovníkov Grécka či Cypru. Ide o originálny grécky kávový nápoj z druhej polovice 50. rokov. V tej dobe, na medzinárodnom veľtrhu v Solúne, sa zamestnanec firmy Nestlé, Dimitris Vakondios, osviežil nápojom, ktorý vznikol zaliatím instantnej kávy studenou vodou. Išlo o experiment, ktorý vznikol z prostého dôvodu: Dimitris nemal po ruke teplú vodu.

Na prípravu základu frappé najlepšie poslúži instantná káva, ktorá vytvára pri šľahaní krásnu vysokú penu. A hoci predstava instantnej kávy nezvykne byť pre pravého kávičkára atraktívna, máme pre vás dobrú správu: v našej ponuke nájdete instantnú kávu Lavazza Prontissimo Classico, 100% Arabiku s hlbokou arómou a vyváženou chuťou. Tú stačí v shakeri zaliať 2 dcl studenej vody s mliekom aby vznikol chutný kávový extrakt. Spoločne s cukrom je potrebné všetky prísady poriadne vytriasť, prípadne si pomôcť tyčovým mixérom. Výslednú kávovú penu nalejeme do vysokého pohára s ľadom. 

 

Viedenská káva

Pôvod viedenskej kávy vychádza z prostredia rakúskych koniarov, ktorí ju pili popri práci -  čomu napovedá i jej originálne pomenovanie der Einspänner (nem. výraz pre konský povoz s jedným koňom v záprahu). V pohári s viedenskou kávou sa ukrýva dvojité espresso pokryté aspoň 100 ml poctivej šľahačky. Hustá krémová šľahačka mala sprvu udržiavať nápoj dlhšie teplý. Dnes si na viedenskej káve pochutnávame predovšetkým ako na kávovej maškrte zdobenej čokoládovými hoblinkami.

 

Kvalita espressa v základe nápoja výrazne určuje jeho celkovú chuť bez ohľadu na to, aký kávový nápoj si pripravujete. Pamätajte, zlý dojem z nesprávne pripravenej kávy sa nedá zmiasť pridaním väčšieho množstva mlieka či kociek cukru. Rozhodnite sa pre kávové zrná, ktorých chuť okúzli aj v silnom mliečnom objatí.

 

Podmaňte si chuť espressa výberom pravej talianskej zrnkovej kávy. Začínajte Vaše rána exkluzívnym pôžitkom s Caffeitaliano.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz