Najpredávanejšie
Výpis produktov
Lavazza Dek Bar 500g je bezkofeínová zrnková káva v pomere 60% arabica a 40% robusta. Prináša plnú chuť mliečnej čokolády a mandlí s bohatou a stabilnou crèmou. Intenzita 7/10,...
Užívajte si výnimočný kávový zážitok s touto bezkofeínovou zmesou. Príjemná a sladká chuť plná arómy vás poteší každým dúškom. S kompozíciou 60% Arabica a 40% Robusta je táto...
Oživte chuťové poháriky s výnimočnou kávou bez kofeínu, ktorá prináša intenzívnu a silnú chuť s príjemnou sladkosťou. Každý dúšok tejto kávy je kulinárskym zážitkom pre vaše...
Rekico A Modo Mio Decaffeinat kapsule ponúkajú jemnú a krémovú kávu bez kofeínu, s nižšou intenzitou a plným telom...
Lavazza Super Gusto je 100% kávová zmes, ktorá vás osloví svojou výnimočnou kvalitou a lahodnou chuťou. Aromatické tóny kakaa a karamelu sa nežne vlnia vo vašej šálke,...
Chuť Talianska v každej šálke
Talianska káva je káva pražená v talianskych pražiarniach, typická intenzívnym pražením, vysokým dôrazom na arómu a vyváženým pomerom arabiky a robusty. Taliansko formovalo kávovú kultúru viac než ktorákoľvek iná krajina – od neapolských baristov až po turínskych pražiarov. Každý región má svoj štýl, obľúbený stupeň praženia a vlastnú predstavu o dokonalom espresse.
Talianske pražiarne s tradíciou
Medzi najznámejšie značky patria Lavazza z Turína, Kimbo a Borbone z Neapola, elegantná Pellini z Verony, tradičné Vergnano či Cagliari z Modeny a autentická Passalacqua s ikonickými zmesami. Každá prináša odlišný pohľad na espresso – od plnej horkosti po jemné čokoládové tóny.
Arabika alebo robusta?
Arabika ponúka ovocné a kvetinové tóny, nižší obsah kofeínu a jemnejšiu chuť. Robusta má plnšie telo, viac kofeínu a tvorí hustú créme. Talianske zmesi ich kombinujú, aby dosiahli rovnováhu medzi arómou, silou a dochuťou – ideálne pre espresso aj cappuccino.
Príprava a skladovanie
Chuť ovplyvňuje mletie, tlak vody aj čerstvosť zŕn. Kávu skladujte v uzatvárateľnej nádobe mimo tepla a vlhkosti, ideálne v pôvodnom obale s ventilom. Podrobné tipy nájdete v článkoch Ako si doma pripraviť pravé talianske espresso a Ako skladovať kávu.
Odporúčané chute
Silné espresso s orieškovým tónom? Vyskúšajte Borbone Blu. Vyvážená, sladšia zmes? Lavazza Qualità Oro. Jemná 100 % arabika s čokoládovou dochuťou? Passalacqua Harem.




