S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Doprava od  72€ zdarma! Tovar odosielame do 24 hodín! +421 372028966

TOVAR V AKCII

naša cena 17,99 Eur
skladom
naša cena 20,99 Eur
skladom

Kontakt

ZAWMARK PLUS s. r. o.
areál Hydinárskej farmy Bodok
951 04 Veľký Lapáš
tel: 0372028966
napíšte nám
PO - PIA 7:00-15:30 hod

Najpredávanejší


Úvod » Mauro

Mauro

<

 
Usporiadať podľa 
Výrobca  

 

naša cena 17,99 Eur

skladom


 

naša cena 16,99 Eur

skladom


 

naša cena 16,99 Eur

skladom


 

naša cena 14,99 Eur

skladom


 

naša cena 14,49 Eur

skladom


 

naša cena 14,49 Eur

skladom


 

naša cena 13,49 Eur

skladom


 

naša cena 12,99 Eur

skladom

 

 

CAFFÈ MAURO - špecialita z Kalábrie ! 

Spoločnosť Mauro bola založená v roku 1946 v Reggio di Calabria. Caffe Mauro je jednou z historických talianskych značiek zrnkovej kávy ktorá kávu. praží systémom pomalého praženia. V roku 1997 predstavili novú továreň, jednu z najmodernejších a technicky najvyspelejších v Európe. Nachádza sa vo Vila S Giovanni, na juhu Talianska.

Továreń používa nepretržitý výrobný cyklus, ktorý dokáže vyprodukovať až 3000kg kávy denne, s integrovaným baliacim systémom. Systém je veľmi flexibilný, čo sa týka typov používaných materiálov. V júni 1999 získala táto továreň UNI EN ISO 9002 certifikát kvality od cerifikatného inštitútu. Caffe Mauro je na 5. tom mieste v predaji káv v Taliansku. Spoločnosť Mauro Demetrio s.p.a., je vôbec prvý výrobca kávy, ktorý si objednal televíznu reklamu na reklamu kávy v Taliansku. Výberom kvalitných zŕn pochádzajúcich z najlepších plantáží v Brazílií, Strednej Amerike a Indii vzniká káva s plnou chuťou a intenzívnou arómou.

Každý druh sa praží zvlášť samostatne, pomaly a opatrne v rotujúcom bubne, ktorý zaisťuje optimálny stupeň praženia jednotlivých kávových zŕn a tým poskytuje najlepšiu kvalitu. Výsledkom je mäkké elegantné espresso s plnou arómou a chuťou a vynikajúcou crémovou penou. V súčasnosti sa so značou Mauro Caffe môžme stretnúť v mnohých krajinách európskej únie (Nemecko, Švédsko, Španielsko, Grécko) ale taktiež v USA, Rusku, Kórei Austrálii i v Izraeli. O významnom postavení a popularitue značky Mauro Caffe svedčí taktiež skutočnosť, že firma Mauro Demetrio s.p.a. je jedným z významných sponzorov talianského futbalového klubu Juventus Turín a Regio di Calabria. 

Systém pomalého praženia

Praženie je najcitlivejšou etapou cyklu výroby kávy. Z tohto dôvodu spoločnosť vyvinula sofistikovanú technológiu, ktorá prostredníctvom prísnej kontroly tokov studeného a horúceho vzduchu zaisťuje perfektné varenie kávových zŕn a prináša svoje špecifické organoleptické vlastnosti. Rôzne druhy zelenej kávy sa pražia samostatne. Caffè Mauro sa môže spoliehať na tri pražiace linky, ktoré sa riadia pomalým pražiacim cyklom s výrobnou kapacitou 21 000 kg za otáčku. V porovnaní s tradičnými rýchlymi alebo polopriepustnými priemyselnými cyklami, Caffè Mauro venuje oveľa dlhšiu dobu praženiu: od 15 do 18 minút.

Cieľom je vyzdvihnúť aromatický potenciál každého druhu kávy. Pražená káva sa potom ochladí vzduchom vo zvláštnom umývadle s otáčajúcimi sa čepeľami a zváži sa, aby sa preverila strata hmotnosti, ktorá sa môže v závislosti od pôvodu zrniek meniť od 17% do 20% pôvodnej hmotnosti. Pražená káva prechádza ďalším triedením, aby sa odstránili tie cudzie telesá, ktoré v dôsledku svojej odlišnej špecifickej hmotnosti neboli odstránené v predchádzajúcom štádiu triedenia a čistenia. Káva sa potom premiestni cez uzavretý okruh do pražených kávových síl, kde zostáva po určitej dobe dozrievať a odplyniť.

Potom je káva pripravená na miešanie alebo mletie. Mletie sa uskutočňuje prostredníctvom zariadenia, ktoré je schopné riadiť normy veľkosti častíc stanovené pre každú konkrétnu líniu výrobku. Súlad s týmito parametrami sa stáva nevyhnutným pre zabezpečenie čo najlepšieho výsledku v pohári konečného spotrebiteľa, a to ako pre espressa, tak aj pre moku.

Najmä pomalá pražiaca metóda značne prispieva ku kvalite Caffè Mauro. Zameriavajúc svoju pozornosť na najcitlivejšiu chvíľu cyklu spracovania kávy, Caffè Mauro zaisťuje kvalitu, vôňu a chuť dobrého espressa. Počas praženia sa vyskytuje takzvaná "Maillardova reakcia": kávové zrno stráca váhu, mení farbu, zväčšuje objem a rozvíja arómu. Na rozdiel od mnohých spoločností, ktoré používajú priemyselnú metódu s 5-6 minútovými cyklami pri vysokej teplote, Caffè Mauro používa pomalú metódu s cyklom 15-18 minút. Navyše, na konci cyklu, pred začatím prípravy zmesí sa praženie zastaví a fazuľa sa ochladí vzduchom, aby sa predišlo riziku nadmerného praženia.

Preto je vôňa Caffè Mauro taká zvláštna: rozhodli sme sa úplne zamerať na tie vzácne minúty, aby sme zabezpečili maximálne zachovanie organoleptických vlastností kávových zŕn a rešpektovali prirodzené praženie. Voda obsiahnutá v surových zrnách sa postupne odparuje bez toho, aby spôsobovala škodlivý "efekt popcorn". Cukry sa karamelizujú bez horenia, čím sa neutralizuje nepríjemná pachuť. Vzácne éterické oleje, ktoré definujú vôňu a vôňu zmesi, sa zintenzívňujú. Kávové zrno je rovnomerne pražené až do jadra. Pomalé praženie zaisťuje, že zmes je rovnaká, výsledok je oproti konvenčým systémom omnoho profesionálnejší. Z tohto dôvodu slogan Caffè Mauro najlepšie vystihuje svoju metódu pečenia: "se aspetti c'è più gusto" ("Ak čakáte, je to viac vkusné").

 
NjM2NT